Werkwijze 2020-04-17T13:32:31+00:00

Psychosociale therapie; meer binding met jezelf en anderen. Meer binding door individuele therapie, gezinstherapie en relatietherapie.

Werkwijze

Kom je er alleen niet meer uit? Ben je het zat om altijd alles zelf te moeten oplossen? Of zijn er problemen in je relatie of gezin? Praktijk Binding zorgt met psychosociale therapie voor binding met jezelf, met je partner en/of met je gezin.

Fijne verbinding

Tijdens een zo kort mogelijke behandeling richt ik mij op de reeds aanwezige krachten, kennis en kunde, zowel van het individu als van het gehele gezin. Door een fijne verbinding met jezelf en met de ander kun je afscheid nemen van oude patronen, leer je met problemen omgaan en weet je hoe je ze kunt voorkomen.

Maatwerk

Elk traject is maatwerk. Samen kijken we naar de verhalen, wensen en krachten die leven bij jou, in je relatie en/of in je gezin. Dat kan in de vorm van individuele therapie, relatietherapie, ouderbegeleiding of gezinstherapie. De ervaring leert dat een combinatie van deze vormen in één traject vaak dé manier is om tot de snelste en beste resultaten te komen. We werken altijd in het tempo dat past bij jouw/jullie specifieke situatie.

Ervaringsgerichte therapie

Ik maak de therapie praktisch door in onze gesprekken direct in te spelen op de onderwerpen waar je moeite mee hebt. Door ervaringsgerichte therapie, een vorm van psychosociale therapie, doe je in het hier en nu nieuwe ervaringen op. Zo ervaar je direct wat wel en niet voor je werkt en hoe je dat vervolgens kunt oefenen in het dagelijkse leven. Je zou een gesprek kunnen zien als een oefenplek; situaties doen zich voor in de therapie die parallel lopen met situaties in het dagelijkse leven.

De kracht van therapie zit niet in het leren oplossen van problemen, maar in het goed leren zorgen voor jezelf in contact met je omgeving. Daarmee voorkom je problemen.

neem contact op

Wat zeggen anderen

Benieuwd naar wat andere zeggen over Praktijk Binding? Lees hieronder de reacties van mensen die individuele therapie, relatietherapie, ouderbegeleiding of gezinstherapie hebben gevolgd bij Praktijk Binding in Barneveld.