Wie ben ik 2018-05-04T15:33:31+00:00

Praktische therapie voor
jongeren en gezinnen

Wie ben ik

Mijn naam is Sabine Hooijer ( 1987 ) en mijn grootste passie is mensen ondersteunen om de beste versie van zichzelf te worden.

Jongerencoach

In 2010 ben ik afgestudeerd als Maatschappelijk Werker aan Hogeschool Utrecht en ging ik aan de slag als jongerencoach in de gemeente Barneveld. Mijn taak: kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een psychiatrische stoornis, ontwikkelings- en/of gedragsproblemen naar een zo zelfstandig mogelijk leven begeleiden.

Iedereen is uniek en daarom is het juist zo belangrijk om maatwerktrajecten aan te bieden. Juist als jongeren zelfstandig willen worden, hebben zij daar, net als iedereen, de juiste ondersteuning vanuit thuis bij nodig.

Gezinstherapie

Het werken met het hele gezin bood meer mogelijkheden en snellere resultaten dan het werken met alleen de kinderen en/of jongeren. En omdat ik deze groeiprocessen zo interessant vind, ben ik mij meer gaan specia- liseren. Ik volgde de opleiding Gezinstherapie aan het Kempler Instituut. Kenmerk van deze opleiding is dat hij gebaseerd is op de methodiek van de Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie. Een methodiek die het mogelijk maakt om in het hier en nu direct nieuwe ervaringen aan te leren.

Daarnaast heb ik onlangs een studie GGZ-agoog afgerond aan Hogeschool Windesheim zodat ik de mogelijkheid heb om als zzp’er binnen GGZ organisaties te werken. Deze constructie krijgt nu vorm met MP Barneveld en Elan Barneveld.

neem contact op

Wat zeggen anderen

Benieuwd naar wat andere zeggen over Praktijk Binding? Lees hieronder de reacties van een aantal mensen die individuele hulpverlening, ouderbegeleiding of gezinstherapie hebben gevolgd bij Praktijk Binding in Barneveld.