Werkwijze 2018-05-02T22:34:03+00:00

Praktische therapie voor
jongeren en gezinnen

Werkwijze

Praktijk Binding zorgt met praktische gezinstherapie voor binding in het gezin. Daarbij streef ik naar een zo kort mogelijk hulpverleningstraject. Ik richt me op de reeds aanwezige krachten, kennis en kunde van het gehele gezin. Samenwerking met het gezin en ervaringsgericht werken zijn voor mij belangrijke elementen, die het werken in het hier en nu mogelijk maken. Het uiteindelijke doel: het gezin in de toekomst zelfstandig te laten functioneren, zonder ondersteuning van hulpverlening.

Elk traject is maatwerk

Praktijk Binding biedt individuele hulpverlening aan de kinderen en jongeren in het gezin. Ouderbegeleiding aan de ouders en gezinstherapie aan het gehele gezin. Vanwege de sterke wisselwerking tussen alle gezinsleden is het belangrijk dat individuele hulpverlening, ouderbegeleiding en gezinstherapie gecombineerd worden in een traject. Door mijn werkervaring kan ik zeggen dat dit dé manier is om tot de snelste en beste resultaten te komen. Elk traject is maatwerk, dat aansluit bij de verhalen, wensen en krachten die leven in het gezin en bij de individuen.

Wat is praktische therapie?

Ik maak de therapie praktisch door in onze gesprekken direct in te spelen op de onderwerpen waar je moeite mee hebt. Door samen ervaringsgericht te werken, doe je in het hier en nu nieuwe ervaringen op. Zo ervaar je direct wat wel en niet voor je werkt en hoe je dat vervolgens kunt oefenen in het dagelijkse leven. Je zou een gesprek kunnen zien als een oefenplek; situaties doen zich voor in de therapie die parallel lopen met situaties in het dagelijkse leven.

De kracht van therapie zit niet in het leren oplossen van problemen, maar in het goed leren zorgen voor jezelf in contact met je omgeving. Daarmee voorkom je problemen.

Kernwoorden: echtheid, vertrouwen, aandacht en humor

neem contact op

Wat zeggen anderen

Benieuwd naar wat andere zeggen over Praktijk Binding? Lees hieronder de reacties van een aantal mensen die individuele hulpverlening, ouderbegeleiding of gezinstherapie hebben gevolgd bij Praktijk Binding in Barneveld.